Edelstener - safirer og rubiner

Vi elsker farger

korund

Safirer og rubiner er fargevarianter av mineralet korund. Dette har en verdi på 9 på Mohs-skalaen, noe som gjør det til det nest hardeste mineralet etter diamant. Korund er allokromatiske edelstener med spor av krom, titan og jern som er ansvarlige for de mange forskjellige fargene. Korund finnes i nyanser av blått, grønt, rødt, gult, fiolett, rødt og oransje og kombinasjoner av disse. Alle fargeløse og fargede varianter er tildelt safiren. Unntaket er den røde rubinen. Fascinasjonen til safirer og rubiner kommer til sin rett når de fasetteres. Så kommer en vakker gnist fra dem.

pages.sapphire
sapphire
Navnene safir og rubin

Navnene safir og rubin

Navnet safir kommer fra det latinske uttrykket "sapphirus", som er avledet fra det greske "sappheiros". Dette betyr "blå". Begrepet finnes også på hebraisk "Sappir", på gammeliransk "Sani-prijam" og på sanskrit "Shani Priya". Der betyr det "kjærlighet til Saturn" og er tildelt Saturn. Navnet rubin kommer fra det latinske uttrykket "rubens", som betyr "rød". Rubiner har trolig blitt tilbedt i over 2000 år.

blueSapphire

Blå safir

Fargen, som representerer ro, renhet og fred, gjør den til en ettertraktet juvel. Helt siden prinsesse Dianas forlovelsesring, nå båret av Kate, har den vært en stjerne – den blå safiren. De viktigste safirforekomstene er i Sri Lanka og India. Det er også lokaliteter i USA, Australia, Nigeria og Madagaskar. "Adamsstjernen" er den største safiren funnet på 1404 karat. Den ble oppdaget på Sri Lanka og har en estimert verdi på rundt 90 millioner euro. Med en vekt på 563,35 karat er "Star of India" den største safiren som noen gang er skåret. Den er utstilt på American Museum of Natural History. Blant de blå nyansene er de mest eksklusive kornblomstblå safirene og de intense blå kashmir-safirene. Safir er septembers fødselsstein.

pages.sapphire
Gul safir

Gul safir

Gule safirer er vakre, dyrebare edelstener. De er ikke like kjent som de blå safirene, men har et veldig varmt utseende på grunn av sin gule farge. Kombiner gule safirer med hvite edle metaller og du får moderne smykker som kan brukes på mange forskjellige måter. I kombinasjon med gule edle metaller ligner den gule safiren på solen. Gult symboliserer lys og liv. I Kina er gul fargen på harmoni og visdom. En spesiell egenskap er den rosa til gul-oransje Padparadscha safiren. Fargen ligner fargen på lotusblomster.

tilgjengelige farger

availableColors
crystal

Rosa safir

Rosa og varm rosa er fargene til kvinner. De har en positiv og oppkvikkende effekt og øker bevisst opplevelse og følelse. Ved hjelp av våre rose- og rosa safirer kan du alltid bære disse fargene med deg i en spesielt verdifull form. Fantastisk romantiske smykker er laget i kombinasjon med rosa gull. Et kjøligere inntrykk skapes når det kombineres med hvite edle metaller. Avgrensningen mellom rosa safir og rubin er flytende, siden det finnes utallige fargegraderinger.

pages.sapphire
rubin

rubin

Med sin dyprøde farge er rubinen ikke bare fødselssteinen til juli, men spesielt steinen for kjærlighet, lidenskap og romantikk. Sammen med den grønne smaragden, blå safiren og diamanten er rubinen en av de klassiske fire store edelstenene. Rubiner finnes på nesten alle kontinenter. De viktigste opprinnelseslandene er imidlertid Myanmar, Thailand og Sri Lanka. Sri Lanka er en av de eldste kjente forekomstene. Den ukuttede rubinen kalt "The Mogok Sun", som ble funnet i Myanmar i 1993 og fortsatt er ukuttet, har en utrolig størrelse på 1734 karat. Andre velkjente rubiner inkluderer 167 karat Edward Ruby utstilt i British Museum of Natural History, London, 138,7 karat Rosser Reeves Ruby og De Long Star Ruby " med 100,3 karat. På grunn av den begrensede forekomsten av de rene røde tonene, er rubinen en av de sjeldneste edelstenene.