Utmerkede diamanter med toppsertifikat

Vi elsker diamanter

Utmerket kvalitet

En enkelt lysstråle er nok til å tenne brannen inne i en diamant. Født i jordens dyp, er hver stein spesiell. Samspillet mellom den såkalte 4C – kutt (kuttet), farge (farge), klarhet (renhet) og karat (vekt) bestemmer kvaliteten og dermed verdien av en diamant. Hos acredo tilbyr vi deg kun diamanter av meget god kvalitet. Fra en steinstørrelse på 0,3 ct har hver stein et sertifikat fra et anerkjent internasjonalt testinstitutt. Slipingen av de beste diamantene er alltid utmerket og viser hjerter og piler.

pages.diamonds
manufacture
Internasjonale toppsertifikater

Internasjonale toppsertifikater

Et sertifikat er ikke bare et sertifikat. For din sikkerhet fører vi kun sertifikater fra de tre ledende instituttene GIA, IGI og HRD. Dette er uavhengige, internasjonale testinstitutter som har et utmerket rykte på grunn av sine spesielt strenge standarder. I sertifikatet eller ekspertisen er ektheten og kvaliteten til diamanten pålitelig og pålitelig registrert skriftlig etter at den er kontrollert av flere eksperter. Det er en slags ID for diamanten. Instituttene vurderer etter internasjonalt vedtatte og anerkjente kriterier.

GIA
IGI
HRD

4C-ene ble utviklet av Gemological Institute of America (GIA), som ble grunnlagt i 1931 og anses å være spesielt nøytrale og pålitelige. IGI, International Gemological Institute har spesialisert seg på analyse og sertifisering av diamanter, edelstener og smykker siden 1975. IGI har laboratorier og kontorer i diamanthotspots rundt om i verden. HRD står for High Raad for Diamond. Dette instituttet ligger i Antwerpen. Vurderingens objektivitet sikres her av en dobbel kode.

I kjærlighetens tegn - Hearts & Arrows

I kjærlighetens tegn - Hearts & Arrows

Hos acredo er diamanter fra 0,3 ct ikke bare ledsaget av internasjonal ekspertise. Hearts & Arrows viser også det beste. Med denne spesielle formen for briljantsnitt kan symbolet på kjærlighet gjenkjennes med et spesielt forstørrelsesglass: åtte piler på oversiden av diamanten og åtte hjerter på undersiden. Bare omtrent 1 % av kuttede steiner har denne perfeksjonen. For dette krever helt spesielle vinkler og lengder. Dette er den eneste måten å oppnå absolutt symmetri. Diamanter med hjerter og piler er preget av gnisten over gjennomsnittet. Sjeldne skatter fra jordens dyp.

I kjærlighetens tegn - Hearts & Arrows

Carat - vekten

Vekten til en diamant er oppgitt i karat. En karat veier 0,2 gram Begrepet karat går tilbake til frøene til johannesbrødtreet, hvis frø veier 0,2 gram. Siden 1875 har denne vektenheten blitt standardisert over hele verden. Prisen på en diamant øker med antall karat. I tillegg til vekt er størrelsen på en diamant også underlagt andre påvirkningsfaktorer som snittet, formen på steinen og proporsjonene. Den optiske størrelsen på en stein er også påvirket av lengden på fingrene og innstillingen. Innstillinger laget av hvite edle metaller som hvitt gull og platina forstørrer steinen optisk.

pages.diamonds

Farge - fargen

Farge beskriver fargen på en diamant. Jo mer fargeløs en diamant er, jo mer verdifull er den. De fargeløse eller hvite diamantene er gradert sammen med de gulaktige diamantene. De mye mindre vanlige fargene rosa, rød, blå, grønn, gul, brun og svart er gjenstand for en separat vurdering. Noen av disse "fancy diamantene" er enda mer verdifulle enn hvite diamanter. I henhold til GIA-standarden går fargeskalaen fra D til Å. D er det høyeste eller mest fargeløse nivået. Denne fargen er ekstremt sjelden. For fargesammenligningen bruker gemologen prøvesteiner. En utrent observatør har problemer med å gjenkjenne fargeforskjellene opp til nivå H med det blotte øye. Fra nivå I er steinene tonet.

Color

Klarhet - renheten

Klarhet beskriver renheten til en diamant. Med dette kriteriet skilles de sjeldne, spesielt rene diamantene fra steinene med inneslutninger. Inneslutningene er for eksempel krystallinske strukturer eller fremmedlegemer. Naturlige eller fremmede mineraler kan inkluderes i diamanten. Det er også naturlige sprekker eller tegn på vekst. Inneslutningene er klassifisert etter antall, størrelse, plassering og type. Skalaen spenner fra grove, godt synlige inneslutninger (I3) til feilfrie (FL/IF). Feilfrie diamanter viser ingen inneslutninger når de forstørres ti ganger med et forstørrelsesglass.

Clarity
crystal
Klipp – prikken over i'en

Klipp – prikken over i'en

Cut beskriver kuttet av en diamant. Glansen til steinen bestemmes av kuttet og proporsjonene. Skjæringen er derfor et av de mest grunnleggende kriteriene for å vurdere en diamant. Kuttgraderingen varierer fra rettferdig til god og veldig god til utmerket med ekstraordinær glans med de beste proporsjoner og symmetri. Vinkler og ytterligere 8 kriterier kontrolleres for proporsjoner og 18 parametere for symmetri. Siden glansen til steinene er veldig viktig for oss, konsentrerer vi oss hos acredo utelukkende om meget gode til utmerket slipte diamanter.

Kuttet former

Det mest kjente og mest populære snittet er det runde briljantsnittet med maksimalt 58 fasetter. Når disse fasettene er i et optimalt vinkelforhold, er lysrefleksjonene som gir diamanten dens fascinerende gnisten mulig. Andre populære diamantskjæringer er det firkantede prinsessesnittet, det firkantede baguettesnittet og det smaragdslipte. Hjerteformen er ideell for romantikere. Men navette- eller marquisesnittet, det ovale eller det pæreformede snittet har også sin egen spesielle appell.

å danne

Fluorescensen

Diamanter laget med elementet bor tilstede har fluorescens. Dette vises i sertifikater på nivåene ingen, svak, middels, sterk og meget sterk. Fluorescens er den spontane emisjonen av lys kort tid etter at materialet har blitt eksitert av en lyskilde med høyere energi, for eksempel UV eller dagslys. Diamanter med lav til middels fluorescens har en svak blåaktig skimmer. Ved sterkt fluorescerende diamanter kan skyeffekten føre til melkeaktig uklarhet. I de fleste tilfeller er imidlertid skjønnheten til diamanten ikke kompromittert. De har en egen attraktivitet. Fluorescens har en prisreduserende effekt.

fluorescens

Fargede diamanter

Hos acredo finner du fargede diamanter som gjør deg i stand til å lage fortryllende ringer og smykker. Disse diamantene er ikke fancy diamanter, de er fargeendrede diamanter. Fargeendringen oppnås ved trykk og varme. Denne prosessen etterligner den naturlige prosessen der fancy diamanter utvikler fargen sin. For å gjøre dette blir hver diamant først undersøkt for tilstedeværelse av støtteelementer som tillater lysspredning før den utsettes for en eller flere HTHP-prosesser. Ulike nyanser av blått, varmt gull eller cognac, en frisk nyanse av grønt, rødt og svart er tilgjengelig for dine eksklusive kreasjoner.

pages.diamonds
ytelsen til diamanter

ytelsen til diamanter

Diamanten kombinerer en veldig høy verdi på en veldig liten plass. Prisutviklingen på diamanter er relativt konstant. Andre eiendeler som gull eller aksjer er derimot utsatt for høy volatilitet. Diamantprisen har vært på en jevn stigende trend i over 30 år. Først i årene 2008 og 2011 var diamantmarkedet preget av større prissvingninger. Prisutviklingen kan variere avhengig av størrelsen på steinene. Prisene på større steiner utvikler seg langsommere. Siden den årlige etterspørselen etter diamanter fortsetter å stige, og i motsetning til at de primære og sekundære forekomstene er oppbrukt, forventer eksperter at prisene vil stige i årene som kommer. Hos acredo får du diamanter til et utmerket forhold mellom pris og ytelse. La våre spesialister gi deg råd.

Diamanter som en investering

Hos acredo er fokuset på diamanten som et smykke. Vi elsker skjønnheten og utstrålingen til disse uforlignelige steinene. Hvis du ønsker å kombinere verdi og skjønnhet, anbefaler vi å investere i stein av beste kvalitet. Størrelsen på steinen avhenger av budsjettet ditt. Kvalitetsbevis gjennom sertifikat er viktig for en investeringsstein. Hos acredo mottar du automatisk et internasjonalt toppsertifikat fra GIA, IGI eller HRD for hver diamant med en steinstørrelse på 0,3 ct eller mer Invester i fargen, klarheten og fremfor alt i snittet. Betydningen av snittet blir mer og mer viktig, da det er avgjørende for refleksjon av det innfallende lyset og dermed for steinens livlighet. Av denne grunn lagerfører vi i acredo kun diamanter med 3x excellent slip.Vår anbefaling for en investeringsstein er derfor: River feilfri med 3x excellent og Hearts & Arrows. Du vil bli entusiastisk.

pages.diamonds

Diamanten: kongen av edelstener

Diamanten: kongen av edelstener Den er sjelden, den er konsistent i sitt materiale, den glitrer i alle retninger: diamanten, avledet fra det greske ordet "adamas" (uovervinnelig). Det er ikke overraskende at han regnes som kongen av edelstener. Og som en konge har den enda mer å tilby: Den reflekterer opptil 100 % av det innkommende lyset og har derfor den høyeste brytningsindeksen av alle edelstener med en verdi på 2,42. I tillegg gjør dens Mohs-hardhet på 10 diamanter til det hardeste kjente mineralet i verden. Diamanter er sjeldne og svært vanskelige å få tak i. Fordi de dannes på 150 til 200 kilometers dyp under stort trykk ved 1700°C og i dag blir møysommelig utvunnet enten over eller under bakken og filtrert ut under offshore gruvedrift. Bare en fjerdedel av disse naturskattene er egnet for inkorporering i smykkene dine. Det gjør diamanter til et verdifullt tegn på kjærlighet. ### De 4 C-ene: Determinanter for kvaliteten på en diamant karat (karat), klarhet (renhet), farge (farge), kutt (kuttet) – dette er de såkalte fire C-ene, som kvaliteten på diamanter er med vurdert. Begrepet karat er oppkalt etter frøene til johannesbrødtreet på grunn av dets vekt på 200 milligram og har blitt brukt for å angi vekten til en diamant over hele verden siden 1875. Prisen på en diamant avhenger sterkt av dens klarhet. Jo færre inneslutninger som krystallinske strukturer eller fremmede mineraler en diamant har, jo dyrere er den klassifisert. Hvis du ikke kan se noen inneslutninger i diamanten under ti ganger forstørrelse, kalles den feilfri og anses å være spesielt verdifull. Fargen bestemmer også prisen på en diamant. Fargeløse diamanter er veldig populære og dyre, spesielt i smykkeverdenen. Men også "Fancy Diamonds" i farger som rød, blå, svart er svært verdifulle på grunn av deres sjeldenhet. I motsetning til de tre første komponentene er kuttet underlagt påvirkning fra spesialistene. Kuttet og proporsjonene bestemmer briljansen til en diamant. Diamanter kan være runde briljante, firkantede prinsesse, rektangulær baguette, hjerte, oval, navette eller pæreformet. ### Internasjonale toppsertifikater fra acredo For hver diamant fra 0,3 ct vil du motta en internasjonal toppekspertise fra acredo. For din sikkerhet har vi kun sertifikater fra de uavhengige, internasjonale instituttene GIA, IGI og HRD. I tillegg til dimensjonene til diamanten inkluderer disse også kriteriene form, vekt, farge, klarhet, polering, symmetri, proporsjon og fluorescens. Hver diamant er like unik som din kjærlighet og blir derfor bedømt og gradert av flere spesialister ved å bruke ulike tøffe kriterier.