legeringer

nyttig informasjon

legering og finhet

En legering dannes ved å smelte sammen to eller flere metaller. Edelmetallene platina (PT), gull (AU), palladium (PD), sølv (AG) og kobber (CU) i sin reneste form er vanligvis de første som brukes i smykkeproduksjon. Avhengig av legeringen settes disse basismetallene sammen i et spesifikt blandingsforhold og smeltes ved svært høye temperaturer. Acredo-produksjonen jobber etter besteklasseprinsippet. Derfor, i det første trinnet av produksjonsprosessen, legeres mer enn 30 edle metaller i vår fabrikk og støpes til gullbarrer. Vi produserer legeringer i fargene gul, hvit, grå, rosa, rød og grønn. Avhengig av blandingsforholdet til basismetallene oppstår forskjellige fargenyanser. Vi har patent på noen av disse legeringene. Finheten beskriver andelen av det mest verdifulle edle metallet i et smykke. Det er gitt i tusendeler. For eksempel, i gull 750/- eller 18kt, er 750 av de 1000 aksjene gull.

pages.metals
main
Mystisk gull

Mystisk gull

Skjønnheten i gull har fascinert mennesker i tusenvis av år. Allerede rundt 4000 f.Kr. BC gull ble brukt i Sørøst-Europa. I tillegg til rituelle gjenstander ble gull til enhver tid brukt til å lage mynter og smykker. Betydningen av det indoeuropeiske rotordet gull er "ghel" og betyr gult og skinnende. Det latinske ordet for gull er aurum. Det kjemiske elementsymbolet AU er avledet fra dette. Den opprinnelige nyansen av gull er en varm gul. Nyansen kan varieres ved å tilsette sølv og kobber. Gull forekommer i primære, fortsatt knyttet til steinmasser, eller sekundære, allerede løsrevne avsetninger som elver. Avhengig av forekomsten utvinnes gull ved hjelp av maskiner eller den mye mer tidkrevende gullvaskingen. I dag er gruveområdene i Sør-Afrika, Russland, Nord- og Sør-Amerika og Australia. Rose eller røde gulllegeringer får sin farge fra tilsetning av kobber. For hvitt gull bruker vi i acredo det mer verdifulle palladiumet, i motsetning til det kommersielt tilgjengelige manganet.

Inspirerende. Unik. Konsistent.

Klassisk gult gull

Det klassiske gule gullet har et veldig varmt og elegant utseende, da det kommer nærmest den opprinnelige fargen på gullet. Den gule gulllegeringen lages ved å tilsette kobber og sølv i omtrent like store mengder. Hos acredo får du gult gull 585 (14 karat), gult gull 750 (18 karat) og for gifteringer også gult gull 916 (22 karat). Gult gull 375 (9 karat) er også tilgjengelig fra acredo Smart. Jo flere gulldeler en legering inneholder, desto rikere og mer intens er fargetonen.

pages.metals
Moderne palladium hvitt gull

Moderne palladium hvitt gull

Moderne Palladium Hvitt Gull Hvitt gull finnes i forskjellige legeringer. Disse viser store forskjeller i farge og pris. Hos acredo bruker vi kun verdifullt palladium hvitt gull av kvalitetshensyn. Dette sikrer en naturlig hvit-grå farge. I kontrast har mangan hvitt gull alltid en litt gulaktig fargetone og har en tendens til å misfarges. Rhodium-belegg gir ikke bare smykker laget av hvitt gull ekstra beskyttelse, men de skinner også i en enda lysere hvit. Hvitt gull er tilgjengelig fra acredo i karakterene 585 (14 karat) og 750 (18 karat), og fra acredo Smart også i 375 (9 karat).

ringsWithDifferentAlloys

Romantisk rosa gull

Rosegull dannes når en høyere mengde kobber tilsettes legeringen. Smykker i rosa gull har et fantastisk romantisk utseende. Kombinasjonen med hvite edle metaller har blitt stadig mer populær de siste årene. Det delikate rosa gullet smigrer den ofte lysere hudtonen til europeiske kvinner. Konfigurer smykkedrømmene dine i rosa gull 585 (14 karat) eller rosa gull 750 (18 karat) eller kombiner dem med moderne hvitt gull. Ha mye moro med det.

pages.metals

Inspirerende. Unik. Konsistent.

Ekstravagant rødt gull

Ekstravagant rødt gull

Rødt gull minner om ild. Det er ekstravagant og dristig. I likhet med rosegull er den spesielt effektiv i kombinasjon med hvite edle metaller og støtter dem med slående aksenter. Rødt gull inneholder en spesielt høy andel kobber, noe som gir stor hardhet. Hos acredo finner du rødt gull 585 (14 karat) og rødt gull 750 (18 karat). 375 (9 karat) rødt gull er også tilgjengelig fra acredo Smart.

acredo signatur

Eleganse med et visst selvbevis – acredo-signaturlegeringen representerer dette ledende prinsippet for acredo-designet til perfeksjon. Den edle og varme fargen er like subtil og ekstraordinær. Som alle andre acredo-legeringer, er fargenyansen som ligger mellom hvitt og rosa gull med en dæsj beige støpt i vår egen fabrikk. Den smigrer mange hudtoner. I kreative ringdesign er acredo Signature spesielt effektiv i kombinasjon med hvitt eller grått gull. Se for deg selv.

pages.metals
Motstandsdyktig palladium

Motstandsdyktig palladium

Palladium er et edelt metall fra platinagruppen. Dets kjemiske elementsymbol er PD. Den har vært kjent siden tidlig på 1700-tallet og finnes hovedsakelig i Australia, Nord- og Sør-Amerika, Russland og Etiopia. Palladium omsettes på børsen som gull eller platina. Palladium er tilgjengelig fra acredo i to kvaliteter: Palladium 585 har en mørkegrå farge. Palladium 950 er klassifisert som en hvit legering. Palladiums skinnende sølvfarge er permanent. Dette gjør palladium til et reelt alternativ til hvitt gull.

Platina er rene følelser

Alle som har holdt en platinaring i hendene vil aldri gi slipp på det dype inntrykket. Platina er ikke bare sjelden og ren, men også imponerende tung. En annen viktig egenskap ved platina (PT) er dens seighet. Livstegnene som uunngåelig innhenter et smykke når det brukes hver dag, fjerner ikke noe materiale fra platina, men forskyver det heller. Vi tilbyr deg platina i legeringene platina 600, platina 950 og RiverPlatinum. Med begge legeringer er risikoen for allergi ubetydelig.

pages.metals

Inspirerende. Unik. Konsistent.

Den reneste av alle legeringer - PlatingGold

Den reneste av alle legeringer - PlatingGold

Med et innhold av edelt metall på 97,3 %, hvorav 950 er platina, er PlatinGold den reneste legeringen som for tiden er tilgjengelig på verdensmarkedene. PlatinGold (PTAU) har en fascinerende sammensetning og utmerkede materialegenskaper. Hardheten ifølge Vickers er 270 HV for ensfargede gifteringer og 240 HV for flerfargede gifteringer. Hvis legeringen brukes i støping, når den 170 HV. Allergipotensialet kan klassifiseres som ekstremt lavt på grunn av renheten til PlatinGold. I tillegg inneholder den ingen allergifremkallende legeringselementer som kobolt. PlatingGold er preget av en vakker hvit farge. Dette lar edelstener og spesielt diamanter skinne på en unik måte. Alle gifteringer i platina 950/- er laget på acredo eksklusivt i den eksklusive platina-gull legeringen.

Det hviteste av alle edle metaller - PlatinRiver

RiverPlatin-legeringen, som er tilgjengelig eksklusivt fra acredo, inneholder 95 % platina og har en gul indeks på 7,0. Dette gjør den til den hviteste eksisterende platinalegeringen for gifteringer. Den edle hvite fargen får edelstener og spesielt diamanter til å skinne på en unik måte. RiverPlatin har en Vickers-hardhet på mellom 210 og 235 HV.

pages.metals
metal
Rhodiumbelegget

Rhodiumbelegget

Rhodium (RH) er et sølvhvitt, hardt metall som ble oppdaget i 1803. Den finnes hovedsakelig i Sør-Afrika, Canada og Sibir. Ved rhodiumplettering er et smykke belagt veldig tynt. Dette skjer i et galvanisk rhodiumbad ved hjelp av elektrisitet. Rhodium-belegg gir smykker et beskyttende lag som gjør dem litt mer motstandsdyktige. På den annen side forhindrer rhodiumbelegg misfarging. Det får smykkene til å skinne sterkt. Hos acredo brukes rhodinering til smykker og gifteringer i hvitt gull.