Switch to your country?

Den perfekte passform

Informasjon om ringestørrelse og profilform

Ring størrelsen

Et av høydepunktene i et hvert bryllup er å sette på ringene. De skal glatt glide på fingeren og skal passe perfekt.

I hverdagen bør en ring ikke være for løs, for å hindre at brukeren mister den. Hvis ringen er for stram, er det ikke behagelig å ha på seg.

Det er derfor viktig å være helt siker på aten bestiller rett ringstørrelse. Det er forskjellige måter å fine t av dette på egenhånd.

Den sikreste måten er imidlertid å besøke en av våre butikker og la våre spesialister hjelpe deg med å bestemme ringestørrelsen din.

Et tips: jo flere steiner som er inkludert i ringen, jo viktigere er det å bestemme ringenes størrelse riktig

Fingerens omkrets

Omkretsen av fingeren tilsvarer den indre omkretsen av ringen. Ta en tråd eller en tynn papirstrimmel rundt fingeren der du vil bære ringen. Pass på at tråden eller papiret også kan flyttes over knoklene.

Klipp tråden eller papiret nøyaktig hvor endene møtes og måle lengden med en linjal. Den indre omkretsen av ringen er lengden i mm.

Diameteren på innsiden av ringen

Denne metoden er meget velegnet for å måle størrelsen i al hemmelighet. Ta en velegnet ring av personen du vil overraske for å måle diameteren på innsiden av ringen.

Ideelt sett vil ringen du bruker til å måle og den nye ringen ha en lignende profilform og bredde.

Ta en linjal for å måle diameteren på innsiden av ringen. Multipliser dette med 3,14 og du har den indre omkretsen.

Alternativt kan du sette en papirstrimmel inne i ringen og måle lengden i mm.

Den rette hånden å bære ringen på

Våre rådgivere blir ofte spurt: "På hvilken hånd bærer du ringen?"

Da dette kan variere mellom land, gir vi deg et sammendrag nedenfor:

I Tyskland og Østerrike er gifteringen brukt på høyre hånd, den "rettferdige" hånden. Internasjonalt er gifteringen bruktt på venstre hånd, nærmest hjertet.

Forlovelsesringen er vanligvis brukt på venstre hånd. Det er en klar internasjonal trend mot å kombinere forlovelsesring og vielsesring på en finger.

Hvis du har på deg din ring som et smykke- eller vennskaps ring, kan du fritt velge hvilken finger og side du vil.

Viktigheten av profilen og bredden av ringen

Besøk en a våre partnere for å finne et omfattende utvalg av hvordan man kan måle forskjellige ringprofiler. Profilformen og bredden på ringen kan ha stor innvirkning på ringestørrelsen.

Ringer med en indre konveks profil glir enklere på fingeren enn ringer med en rett indre profil. Det samme gjelder for smale ringer. De er også enklere å sette på og ta av enn brede ringer.

Vår prøvetjeneste garanterer perfekt bærekomfort. Vi vil lage en prøve ring med profilen og bredden du har valgt, som du kan bruke litt som en test før dine faktiske ringer blir produsert

Våre tips

Vær oppmerksom på følgende tips når du bestemmer din perfekte ringestørrelse:

1. Vær oppmerksom på at høyre og venstre hånd vanligvis er forskjellige i størrelse. Mål alltid fingeren på hånden du vil bære ringen på.

2. Ringstørrelsen kan endres i løpet av dagen. Fingrene er ofte tynnere om morgenen enn om kvelden.

3. Ringstørrelsen påvirkes også av temperatur. Fingre er tynnere på kalde dager. Fingrene blir litt hovne på varme dager.

4. I løpet av tiden kan ringestørrelsen endres på grunn av endringer i vekt. Det er derfor tilrådelig å få en spesialist til å gjennomgå ringestørrelsen jevnlig

www.acredo-norway.com uses cookies on this website to enhance the user experience and provide the best possible service. We also use third party cookies. For details see our privacy policy.