Switch to your country?

Interessante fakta om legeringer

Choose Wedding Rings by Alloy

Legering og renhet

Mystisk gull

Mennesker har blitt fascinert av gullets skjønnhet i tusenvis av år. Gull ble allerede brukt i Sørøst-Europa så tidlig som rundt 4000 f.Kr., og ikke bare var det bare brukt til å lage rituelle gjenstander - gull har også alltid vært brukt til å lage mynter og smykker.

Det opprinnelige indo-europeiske ordet for gull "ghel" betyr gult og skinnende. Det latinske ordet for gull er aurum, som også er grunnlaget for det kjemiske elementets symbol AU.

Den opprinnelige fargen på gull er en varm gul. Dette kan endres ved å tilsette sølv og kobber.

Gull er funnet i primære kilder, der det fortsatt er festet til stein, eller i sekundære, frittstående innskudd som i elver. Avhengig av typen av innskudd, blir gull vunnet ved å bruke maskiner eller gjennom gullpanning, noe som tar mye mer tid. I dag er utvinningssteder for gull funnet i Sør-Afrika, Russland, Nord-og Sør-Amerika og Australia.

Rose og røde gull-legeringer er opprettet ved å legge til kobber. Hos acredo lager vi hvitt gull ved å legge til verdifull palladium i stedet for billigere mangan, som ofte brukes

Klassisk gult gull

Moderne palladium-hvitt gull

Hvitt gull er tilgjengelig i forskjellige legeringer. Disse varierer sterkt i både farge og pris.

For vår høye acredo kvalitet bruker vi utelukkende det verdifulle palladium-hvitt gull. Dette skaper en naturlig, hvit-grå farge.

I motsetning, har mangan-hvitt gull fortsatt en litt gul farge og har en tendens til å misfarges.

Rhodium plating gir smykker laget av hvitt gull ekstra beskyttelse og gjør også at det skinner i en enda lysere nyanse av hvitt.

På acredo tilbyr vi hvitt gull i 585 (14 ct) og 750 (18 ct).

Romanistisk rose gull

Ekstravagant rødt gull

Rødt gull minner oss om brann. Det er ekstravagant og modig.

I likhet med rose gull er dets spesielle egenskaper perfekt understreket i kombinasjon med hvite edle metaller som fremhever kontrasten.

Rødt gull har et spesielt høyt kobberinnhold og er derfor spesielt hardt.

Hos acredo tilbyr vi rødt gull i 585 (14 ct) og 750 (18 ct

Resistent palladium

Platina er ren følelse

Når du først har holdt en platina ring i hendene dine, vil det dype inntrykke aldri forlate deg. Platina er ikke bare sjeldne og klare, men også imponerende på grunn av vekten.

En annen viktig egenskap ved platina (PT) er robustheten. Spor av liv, som naturlig sett blir igjen på et smykke som brukes daglig, vil ikke svekkes, men bare endre platinaet.

Vi tilbyr platina 600 og platina 950. Det er knapt noen allergi risiko knyttet til noen av disse metallene.

Den reneste av alle legeringer - platina gull

Rhodium plating

Rhodium (RH) er et sølv-hvitt, hardt metall, som ble oppdaget i 1803. Det kommer hovedsakelig fra Sør-Afrika, Canada og Sibir.

I rhodium plating prosessen, er et smykke belagt med et veldig fint lag av rhodium. Dette gjøres i et galvanisk rhodiumbad ved hjelp av elektriske strømmer.

Rhodium plating prosessen legger et beskyttende belegg på smykkene, noe som gjør det litt mer motstandsdyktig. Rhodium plating hindrer også misfargning. Det forbedrer smykkets naturlige glans.

Hos acredo, bruker vi rhodium plating for smykker og gifteringer i hvitt gull.

www.acredo-norway.com uses cookies on this website to enhance the user experience and provide the best possible service. We also use third party cookies. For details see our privacy policy.