Interessante fakta om legeringer

Choose Wedding Rings by Alloy

Legering og renhet

En legering er opprettet ved å kombinere to eller flere metaller i flytende tilstand. Ved smykke produksjon bruker vi platina (PT), gull (AU), palladium (PD), sølv (AG) og kobber (CU) i sin klareste form. For å lage legeringer, blir disse grunnmetallene kombinert i forskjellige blandingsforhold og smeltet ved svært høye temperaturer

Acredo-produksjonen fungerer med det best-in-class-prinsippet. I vår produksjonsprosess lager vi derfor først legeringer fra mer enn 30 edle metaller og støper på xxxx.

Vi lager legeringer i gul, hvit, grå, rose, rød og grønn gull. Ulike fargeskygger opprettes ved å variere blandingsforholdet mellom basismetallene. Vi har patenter for noen av disse legeringene

Renheten beskriver delen av det mest verdifulle metallet som finnes i et smykke. Det er deklarert i tusendeler. I tilfelle av gull, for eksempel betyr 750 / - eller 18 ct, at det er 750 av 1000 deler som er gull.

Mennesker har blitt fascinert av gullets skjønnhet i tusenvis av år. Gull ble allerede brukt i Sørøst-Europa så tidlig som rundt 4000 f.Kr., og ikke bare var det bare brukt til å lage rituelle gjenstander - gull har også alltid vært brukt til å lage mynter og smykker.

Det opprinnelige indo-europeiske ordet for gull "ghel" betyr gult og skinnende. Det latinske ordet for gull er aurum, som også er grunnlaget for det kjemiske elementets symbol AU.

Den opprinnelige fargen på gull er en varm gul. Dette kan endres ved å tilsette sølv og kobber.

Gull er funnet i primære kilder, der det fortsatt er festet til stein, eller i sekundære, frittstående innskudd som i elver. Avhengig av typen av innskudd, blir gull vunnet ved å bruke maskiner eller gjennom gullpanning, noe som tar mye mer tid. I dag er utvinningssteder for gull funnet i Sør-Afrika, Russland, Nord-og Sør-Amerika og Australia.

Rose og røde gull-legeringer er opprettet ved å legge til kobber. Hos acredo lager vi hvitt gull ved å legge til verdifull palladium i stedet for billigere mangan, som ofte brukes

Klassisk gult gull

Klassisk gult gull har en veldig varm og fin utstråling, da den kommer nærmest den opprinnelige gullfargen.

Gult gull legeringer er opprettet ved å legge kobber og sølv i nesten like store mengder. Hos acredo tilbyr vi gult gull i 585 (14 ct) og 750 (18 ct), samt gult gull 916 (22 ct) for gifteringer.

Jo mer gull som er inkludert i legeringen, jo rikere og mer intensiv blir den i fargen.

Moderne palladium-hvitt gull

Hvitt gull er tilgjengelig i forskjellige legeringer. Disse varierer sterkt i både farge og pris.

For vår høye acredo kvalitet bruker vi utelukkende det verdifulle palladium-hvitt gull. Dette skaper en naturlig, hvit-grå farge.

I motsetning, har mangan-hvitt gull fortsatt en litt gul farge og har en tendens til å misfarges.

Rhodium plating gir smykker laget av hvitt gull ekstra beskyttelse og gjør også at det skinner i en enda lysere nyanse av hvitt.

På acredo tilbyr vi hvitt gull i 585 (14 ct) og 750 (18 ct).

Romanistisk rose gull

Rose gull er opprettet ved å legge til en høyere mengde kobber til legeringen.

Smykker i rosa gull er fortryllende og romantisk. Kombinasjonen med hvite edle metaller har blitt mer og mer populær de siste årene.

Det delikate rose gullet er veldig smigrende for hudtonene av europeiske kvinner, som vanligvis er lysere.

Design dine drømme smykker i rosa gull 585 (14 ct) eller rosa gull 750 (18 ct), eller kombinere legeringen med moderne hvitt gull. Nyt

Ekstravagant rødt gull

Rødt gull minner oss om brann. Det er ekstravagant og modig.

I likhet med rose gull er dets spesielle egenskaper perfekt understreket i kombinasjon med hvite edle metaller som fremhever kontrasten.

Rødt gull har et spesielt høyt kobberinnhold og er derfor spesielt hardt.

Hos acredo tilbyr vi rødt gull i 585 (14 ct) og 750 (18 ct

acredo Signature

Elegance with a certain naturalness - this guiding principle of acredo design represents the acredo Signature alloy to perfection. The noble and warm colour tone is both discreet and extraordinary. The shade between white and rose gold with a dash of beige, is, like all other acredo alloys, cast in our manufactory. It flatters many skin tones.

In creative ring designs, acredo Signature is particularly beautiful in combination with white or grey gold. Convince yourself.

Resistent palladium

Palladium er et edelt metall av platinagruppen. Dens kjemiske symbol er PD. Det har vært kjent siden begynnelsen av det 18. århundre og er hovedsakelig hentet fra Australia, Nord-og Sør-Amerika, Russland og Etiopia. Som gull eller platina er palladium et børshandlet metall.

Hos acredo tilbyr vi: palladium 585, som har en mørk grå farge og palladium 950, som er en hvit legering.

Fargen på palladium med sin sølvaktige glans er meget motstandsdyktig. Dette gjør palladium til et sant alternativ til hvitt gull

Platina er ren følelse

Når du først har holdt en platina ring i hendene dine, vil det dype inntrykke aldri forlate deg. Platina er ikke bare sjeldne og klare, men også imponerende på grunn av vekten.

En annen viktig egenskap ved platina (PT) er robustheten. Spor av liv, som naturlig sett blir igjen på et smykke som brukes daglig, vil ikke svekkes, men bare endre platinaet.

Vi tilbyr platina 600 og platina 950. Det er knapt noen allergi risiko knyttet til noen av disse metallene.

Den reneste av alle legeringer - platina gull

Platina gull med en 97,3% andel edle metaller og 950 platina deler er den klareste legeringen for tiden tilgjengelig på de globale markedene.

Platina gull (PTAU) har en fascinerende karakter og gode materialegenskaper. Vickers hardhet for uni-fargede gifteringer er 270 HV og 240 HV for flerfargede ringer. Hvis legeringen brukes til støpning, når hardheten 170 HV.

Takket være den høye renheten av platina gull, er allergi potensialet svært liten, og legeringen inneholder ikke allergifremkallende stoffer som kobolt.

Platina gull skiller seg ut med sin vakre hvite farge. Det gir dermed et unikt utgangspunkt for glansen av edelstener og spesielt diamanter.

Rhodium plating

Rhodium (RH) er et sølv-hvitt, hardt metall, som ble oppdaget i 1803. Det kommer hovedsakelig fra Sør-Afrika, Canada og Sibir.

I rhodium plating prosessen, er et smykke belagt med et veldig fint lag av rhodium. Dette gjøres i et galvanisk rhodiumbad ved hjelp av elektriske strømmer.

Rhodium plating prosessen legger et beskyttende belegg på smykkene, noe som gjør det litt mer motstandsdyktig. Rhodium plating hindrer også misfargning. Det forbedrer smykkets naturlige glans.

Hos acredo, bruker vi rhodium plating for smykker og gifteringer i hvitt gull.

www.acredo-norway.com uses cookies on this website to enhance the user experience and provide the best possible service. We also use third party cookies. For details see our privacy policy.