Responsible Jewellery Council

Sørg for at din velstående fremtid sammen begynner med en god følelse

Forpliktet til bærekraftig utvikling

egf Manufaktur og tilsvarende acredo steder legger vekt på kompromissløs kvalitet og er forpliktet til bærekraft.

egf Manufaktur har vært medlem av RJC siden 2017 med medlemsnummer 0000 0865 0865. Videre oppfyller det RJC Chain of Custody-standarden - en ikke-obligatorisk standard for medlemmer.

"Chain of Custody" er en produksjonsstandard for gull og andre edle metaller, og angir passende standarder for menneskerettigheter, arbeidsstandarder, miljøpåvirkning og forretningsetikk gjennom hele forsyningskjeden.

Vi finner våre verdifulle metaller fra leverandører som også oppfyller denne standarden. Våre diamanter kommer fra leverandører som overholder de strenge FN-resolusjonene.

Sørg for at din velstående fremtid sammen begynner med en god følelse

Responsible Jewellery Council Logo - Sertifisert Medlem 0000 0865

Fremmer programmer som støtter det offentlige godt utover det som loven krever


Lukket vannkrets i galvaniseringsprosessen


Store deler av elektrisitetsbehovet er dekket av solcelleanlegg


Intensiv opplæring av forhandlere på produktinformasjon


Responsible Jewellery Council

The Responsible Jewellery Council (RJC) er en internasjonal sammenslutning av selskaper fra gull og smykke brnsjen. Foreningen ble grunnlagt i 2005 for å fastslå standarder for en ansvarlig global forsyningskjede fra gruven til detaljhandel. Medlemmene forplikter seg til å overholde følgende hovedelementer i RJCs anbefalingskodeks:

  • Etikiske retningslinjer
  • Menneskerettighet
  • Miljøansvar
  • Samfunnsansvar

Innen to år med opprinnelig medlemskap, vurderer en uavhengig, ekstern organisasjon om RJCs gite anbefalinger overholdes. Hvis selskapet oppfyller de omfattende kravene, tildeles det et sertifikat med en treårig gyldighet. Etter dette utløper en ny revisjon for å sikre at standarder overholdes.

Nær en diamant

Intervju med egf

egf ble medlem i det Responsible Jewellery Council i april 2015. Hva avgjorde for at du ble medlem?

Det var den generelle markedsutviklingen, det vil si at bærekraft er viktig med hensyn til produkt og materiale


Ved å bli medlem forpliktet egf seg til å implementere alle RJC-standarder innen to år, og har gjengitt dette i en ekstern revisjon. Hvordan forberedte du deg på dette?

For det første var vi så glade for denne oppgaven at vi ikke brukte to år for å implementere endringene, men realiserte dem med lidenskap innen bare ett år. Dette betydde til slutt at vi fikk sertifiseringen på første forsøk. Vi har investert mye tid, penger og lidenskap i sertifiseringsprosessen, og er veldig stolte over å ha oppnådd dette.


Hva skjer i en slik revisjon?

En slik todagers revisjon betyr at alle de berørte møter selskapet på nye måter. Hvert rom, hver maskin, hver lampe - ganske enkelt alt - blir gjennomgått og, om nødvendig, endret. Revisorene snakket også med flere ansatte, som ble valgt tilfeldig. Vi er derfor enda gladere at vi ikke bare overholder minimumskravene, men også kunne få ekstra bonuspoeng.


Dere ble til slutt tildelt det ettertraktede RJC-sertifikatet i februar 2017. Og egf går enda lenger, da det også innehoer RJC Chain of Custody, som ikke er obligatorisk for medlemmer. Hva handler dette om?

Responsible Jewellery Council innførte en produktkjedestandard for gull og edle metaller i 2012, den såkalte RJC Chain of Custody. Det definerer krav til menneskerettigheter, arbeidsstandarder, miljøpåvirkning og forretningsetikk gjennom hele forsyningskjeden for gull og edle metaller. Vår hovedmotivasjon er å gi kundene en følelse av sikkerhet når de bestemmer seg for acredo og derfor egf. Vi er veldig stolte av vår konsekvente, bærekraftige edelmetall-sourcing de siste ti årene. Og vi har jobbet med de riktige leverandørene siden, helt ubevisst.

Produksjonen av din ring

Fremstilling

Fra design til forlovelsesring.
Lær mer

www.acredo-norway.com uses cookies on this website to enhance the user experience and provide the best possible service. We also use third party cookies. For details see our privacy policy.